Jan 222012
 
fullhouse salmon salad

Salam

Siapa yang kenal aku akan tahu aku sangat suka ambil gambar makanan. Ni salah satu tempat favourite aku di Kuching…hohoho. Cawangan The Hills ni baru dibuka hujung tahun lepas, November rasanya.

Selalunya aku akan order Chicken Chop Wok <ntah apa nama dia…lol>..Harga dia rm16++ kalau tak silap. Portion dia agak kecil bagi aku yang kuat makan ni (tapi kat Sunway Giza portion dia agak besar kot, tak habis plak makan)…hoho.

Waktu first time makan dulu, ambil lunch set dengan sup & ice-lemon-tea. RM17++ kalau tak silap..hoho.

Yang ni favourite aku, Salmon Salad: Smoked salmon dihidang dengan mango yang manis dan ditabur gula yang dibakar..ada salad sejemput di tepi…sangat sedap:

Aku selalu makan salad sekali dengan mango dia, bagi perasa manis…hoho.

Hari tu makan kat cawangan Sunway Giza, mango dia hiris besar-besar…hoho:

Pernah juga makan Carbonara Spegetti dia…sedap for me…hoho:

Gambar-gambar sekitar FullHouse The Hills, Kuching:

Sambil makan boleh shopping baju, accessories:

Hiasan dalaman yang menarik:

Alang-alang aku dah post pasal Fullhouse ni, aku post skali pic dessert yang kawan aku try kat Sunway Giza…tak sure plak ada tak kat Kuching..hoho:

Chocolate mousse kalau tak silap..

Chocolate brownies with vanilla ice-cream

Dessert yang aku makan hilang la plak gambar dia…aku makan yang macam cream puff…hoho…sedap :)

 

^___^

Share on Tumblr

  4 Responses to “Fullhouse, The Hills, Kuching”

  1. aishh sedapnya

  2. Portion kecil ke besar yang penting sedap. :)

  3. Hi hurulaini… baru update list “blog i follow”, perasan blog lama thesis.antithesis.synthesis dah diactivated 2thn lalu. Hoho.. samalah, crazybutcool tak aktif dlm tempoh tu, ni pun blog malay da.

    Aritu ad ke Kuching, terkejut gak dgn gaya kedai makan kat sana, (soya, soya semua). Hoho… Tapi yg terbaik ialah ikan masin yg basah, sedap n rangup. Gila besh!

  4. sye da pergi kat fullhouse kat the hills best dan cantik.
    kalau mahu rasa kepuasannya datanglah kat sana.^_^anyong

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>