Jul 052009
 

Salam…

buku

In my bookshelf, i had around 35 novels/books…16th of them yet to be read. Currently reading Rooftop Rant by Hlovate. Lama dah beli…tapi tak sempat-sempat nak baca. Terkesan sikit bila baca novel ni…..tetiba teringat, dulu masa baca yang online version dah berazam nak baca juga hasil karya Harun Yahya. And believe me, aku dah download habis dah semua e-book Harun Yahya….tapi macam satu dua je baru baca. I should start read them back…duhh….

Also, patut mula balik dengar lagu-lagu Yusuf Islam, Sami Yusuf & Soldier of Allah….their tracks used  to be my main playlist. (tetiba rindu ngan kak Aisah & the gang…remember my question about Yusuf Islam & Sami Yusuf…lol). Urm….kena kurangkan lagu Korea, jepun & lagu-lagu memekak yang konon supaya boleh buat fokus ngan kerja…ni…. tengok muka-muka jambu tu asyik nak berangan je jadinya…aigoo, wake up my dear….

Hohoho…resolusi tengah malam. Alhamdulillah… choosing Rooftop Rant over Bloody Monday (Japan Drama) & Syurga Cinta is a good choice. But, let see berapa lama kekal ni…hoho. Oh ya….this also means i think i should reduce time spending on blogging. Either time for my own blog or reading other people blog –> should reduce it (Again let see how long it will be…). But i still writing entries as usual (ye la apa guna blog kalau tak diisi kan…hihi).

Reading List (not in order):

1. Rooftop Rant by Hlovate (currently read up to page 156)

2. [tunas] by Hlovate

3. Labyrinth by Imaen

4. Tunggu Teduh Dulu by Faisal Tehrani

5. Ketupat Cinta by Faisal Tehrani

6. Hijab Sang Pencinta by Ramlee Awang Murshid

7. Doa untuk Aku by Bahruddin Bekri

8. Salju Sakinah by Zaid Akhtar

9. Galaksi Muhsinin by Azrul Jaini

10. Sayap Adinilla by Firdaus Ariff

11. Ketika Cinta Bertasbih (Buku 2) by Habiburahman El-Shirazy

12. Lili buat Najah by Nazurah Aishah (abang aku punya)

13. Sultan Muhammad Al-Fatih by Abdul Latip Talib

14. Online dengan Tuhan by Zulkifli Khair

15. Kebangkitan Generasi Salahuddin dan Kembalinya Al-Aqsa ke pangkuan Islam by Dr. Majid Irsan Kaylani

****kompilasi cerpen yang some of it tak baca lagi:

16. Di atas Sejadah Cinta by Habiburahman El-Shirazy

17. Pudarnya Pesona Cleopatra by Habiburahman El-Shirazy

18. Kekasih Sam Po Bo by Faisal Tehrani

19. Hati Andriyana (in Gurindam Jiwa) by Noor Suraya

#Got another one novel still with my friends cause the author is her Master’s Supervisor. I ask her to minta autograf for me…hehe. The purple colour..dah baca sikit-sikit…tapi tak sempat-sempat nak khatam….urmmmm…

Cayo – cayo for my self….

It’s time to read….reading books…hohoho

Share on Tumblr

 

  23 Responses to “Time to read…”

  1. bookworm hahaha ;-) (laz komen sblum tidu ^^)

  2. galaksi muhsinin kamek tertinggal di miri. huhuh
    .-= nazuri´s last blog ..Holiday: Tales of half of a fortnight. =-.

  3. waa..rjinnye bc buku..
    sama gk la, ade bbrapa buku yg lom smpt bc lg..hee..
    .-= nisa´s last blog ..kalau x dipecahkan ruyung, manakan dpt sagunya.. =-.

  4. pminat hlovate gk heee sme novel dy besh..
    lily wt najah sedeh sob33 :)) :smile:

  5. wah.. byknya buku (lebih tepat novel kot).. mesti kecik2 dulu rajin baca buku cerita ni kan sbb tu rajinnya smpai ke besau. hehehe.. tak tau plak best ke tak baca novel ni since aku tak pernah baca novel smpai habis termasuklah novel komsas form 4 & 5 sbb tak penting sangat pun. huhu..
    .-= azizwan(dot)com´s last blog ..Video pendedahan mengenai Rosmah Mansor dipolitikkan =-.

    • yg tersusun kat study table ni novel2 je sbb hampir separuh x baca lagi…buku2 lain byk lg sebenarnya…huhu & byk lg yg x baca kot :lol:

  6. bagus betul la masih lagi ade minat baca novel dengan pelbagai jenis kategori….memang respek laaa :grin:
    .-= kisahsensasi´s last blog ..SEKS PELIK punca mati pucuk =-.

  7. manyak tu lam senarai menunggu untuk dibaca..cam aku gak..x larat nak perabis lagi..aku nak perabis buat assignment dolu, baru leh tumpu kepada novel..
    ;-)
    manyak buku2 yg ilmiah…good for u hurul..
    .-= ashie´s last blog ..i miss u =-.

  8. Aku sudah lama tidak menyusun buku-buku untuk di baca!! :D

    Latest baca buku ‘Jangan Bersedih’ ada 3 siri. Comel-comel buku . Ada orang bagi.
    .-= tED|´s last blog ..AdLin Aman RamLi D| Bungkus DengaN Nas| Lemak Lima PuLuh sEN!! =-.

  9. aku jarang bace novel melayu… kalo bace pun, yang betul2 popular dan islamik macam buku2 dr author Ayat2 Cinta tu.

    Sekarang dah abis bace buku2 dari Twilight series, xtau nak bace ape lak… tgh pk nak abiskan buku2 dari VC Andrews walaupn ghost author. :)

    bila aku nak pergi bookstore nih!

    • mostly novel2 yang aku list out ni semua ada Islamik value yg strong…kalau ko suka Habiburahman punya novel…aku saran ko baca buku Hlovate…sbb Hlovate punya stail ajar kita mcm mana nak adapt kehidupan Islamik dalam kehidupan seharian….kalau mcm ayat2 cinta, for me watak dia too perfect untuk dijadikan ikutan….
      p/s: ko memang boleh jadi geng Ashie & Nakamura…memang suka sangat novel vampire…haha

  10. Hijab sang pencinta tu best…penulis dia sempoi…kenal dia..orang nya sempoi…
    .-= pear´s last blog ..Berkhidmat untuk rakyat di Manik Urai =-.

    • yup3….mmg best…aku dh baca halfway dh hujung tahun lepas…tapi tak sempat sambung lagi….haha…
      tambahan ni kan sambungan Bagaikan Puteri & Cinta Sang Ratu….so bila dh panjang makin slow nak baca…hehe

      neway, aku memang suka novel2 dia….fav: Hatiku di Harujuku, ADAM……urm…apa lagi ek….yg aku ingat Tambirou & Mandatori yg x baca lagi…hehe

  11. Lama dah kak jie tak baca novel
    kena marah dgn abg…
    dia kata tiap kali baca, kak jie mesti sedih
    hahaha..mood novel tu terbawa2 hingga ke realiti
    .-= Kak Jie´s last blog ..Duta kambing =-.

  12. good luck dgn azam hg tu…

    kurangkan korea..tingkatkan nasyeeddd..hehheh

    rock the world..!

    :evil: :evil: :sad: :sad: :roll: :roll: :razz: :razz: :lol: :lol: :mrgreen: :x
    .-= PutraMalaya´s last blog ..Tips Pikat Wanita =-.

  13. membaca buku tu satu amalan yang baik.. kalau tak membaca, mana nak dapat ilmu..

    kalau nak imbang antara blogging ngan baca buku, mesti terberat ke arah blogging.. kadang-kadang ikut mood jgak…

    ~~buku pun banyak yang ada kat rak ni.. tak terbelek lagi.. adoi..
    .-= beliamuda´s last blog ..Koleksi Kata-Kata Hikmah (2) =-.

  14. saye sgt jeles sbb akak ni ade byk Hlovate’s…
    aci lepas baca hlovate punye karya yang gila2 dan outstanding tu sy dh jd pemburu novel Hlovate
    abis daa sume novel penulis lain sy x baca…

  15. [...] an entry i wrote a year ago. About my ‘azam’ to finish up reading my book collection: Time To Read. Funny thing, for a year, i don’t think i read much of the books i already bought *sigh*. [...]

  16. haha… bookworm ea?
    good luck with your azam tue…
    rase-rasenye dah tercapai ke blom ea?
    pape pon if you wanna know me more just email k? :D

  17. Hlovate ni lelaki ke?

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>